Komende maand staat Voedselbank Deventer voor een grote uitdaging! In het weekend van 8 t/m 10 december organiseert ze een grote inzamelingsactie samen met supermarkten in en rondom Deventer. Andere Voedselbanken in Overijssel organiseren soortgelijke acties en RTV Oost doet er verslag van (alles over de RTV Oost actie)

‘We staan voor een grote uitdaging om in 1 weekend bij tien supermarkten aanwezig te zijn’, alsdus Jos Pierey, verantwoordelijk voor de voedselverwerving bij Voedselbank Deventer. ‘Samen met onze vrijwilligers en ruim 60 scholieren van Stormink en Boerhaave, die hun maatschappelijke stage bij ons doen, zetten we ons in om zoveel mogelijk producten voor onze klanten in te zamelen’.

Naast de planning van inroosteren, de logistiek en zorgen voor de afstemming met de supermarkten, heeft de Voedselbank voor de scholieren ook een training verzorgt om ze goed voor te bereiden op de actie.

‘Het is mooi om te zien dat iedereen zich zo enthousiast en belangenloos inzet’. ‘De komende twee weken zijn we nog druk met de voorbereidingen en dan is het aan de klanten van Albert Heijn, Jumbo en de Plus of ze net als ons hun hart op de juiste plaats hebben’.

In de gemeente Deventer maken ongeveer 220 huishoudens gebruik van de Voedselbank. De Voedselbank is geheel afhankelijk van levensmiddelen die gedoneerd worden door nationale en lokale ondernemers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via communicatie@voedselbankdeventer.nl