Jongeneel Deventer steunt de Voedselbank

Toen het team van Jongeneel Deventer nadacht over een eindejaarsattentie voor de loyale klanten, kwam het idee op om dit jaar eens iets anders te doen, iets met een groter maatschappelijk belang.

Ivo de Leeuw, vestigingsmanager van Jongeneel Deventer, vertelt:
“Heel het jaar zijn wij commercieel bezig. Hoe mooi zou het zijn om rond de feestdagen eens met een bredere blik om ons heen te kijken. Al gauw kwamen we toen uit op de Voedselbank Deventer, onze achterbuurman. Beter een goede buur dan een verre vriend, dachten we. We zijn ons toen meer gaan verdiepen in de activiteiten van de Voedselbank en zijn gaan praten over een manier waarop we de Voedselbank kunnen helpen. Dit resulteerde in een actie  waarbij we in de periode van maandag 27 november tot en met woensdag 20 december voor elke haalorder een kerstbrood doneren aan de Voedselbank.”

Samen met onze klanten

“Graag willen wij ook onze klanten bij onze actie betrekken. Hoe meer orders zij bij ons plaatsen, hoe meer kerstbroden wij doneren. Daarnaast staat het team van Jongeneel Deventer iedere woensdag tijdens de actieperiode klaar met wat lekkers in ons eigen Houten Huisje op de vestiging. Ook kunnen klanten zelf doneren en onder alle donateurs verloten wij ook nog eens op elke woensdag gedurende de actieperiode een kerstpakket.”
Voedselbank Deventer

“Hoe meer we te weten kwamen van de Voedselbank, hoe groter ons enthousiasme werd om te helpen. Wij hadden geen idee dat er zoveel verborgen armoede is en dat zoveel mensen afhankelijk zijn van de hulp van de Voedselbank. In Deventer gaat het om 220 huishoudens die wekelijks een voedselpakket ontvangen en de vraag groeit helaas nog steeds.”

Doneer mee!

“Jongeneel Deventer draagt een steentje bij door voor elke order een kerstbrood te doneren. Ik hoop dat onze klanten ook mee gaan doen, bijvoorbeeld door zelf een inzamelactie op touw te zetten of door gul te geven op onze vestiging. Wij zorgen ervoor dat de donaties van onze klanten bij de Voedselbank terechtkomen. Op vrijdag 22 december maken we de opbrengst bekend en overhandigen die aan de Voedselbank.
Ik hoop dat onze klanten net zo enthousiast raken als  wij en dat we de Voedselbank kunnen verrassen met een geweldig resultaat!”