Tijdelijke noodhulp

Voedselbank Deventer zorgt voor voedselpakketten. Die verstrekken we aan huishoudens en alleenstaanden die – ondanks een systeem van sociale voorzieningen in ons land – in financiële problemen zijn geraakt. Het voedselpakket dient als een tijdelijke noodhulp.

Voedselbanken proberen elke week zoveel mogelijk gezond voedsel te verstrekken. We zijn echter wel afhankelijk van wat we gedoneerd krijgen. Daarom zal een voedselpakket per week en per voedselbank verschillen qua samenstelling en aantal producten.

Voedselpakketten zijn gratis.

Aanvragen?

Denkt u voor een voedselpakket in aanmerking te komen, neem dan contact met ons op.

Kom ik in aanmerking?

Om vast te stellen wie in aanmerking komt voor een periodiek voedselpakket, hanteert Voedselbank Deventer criteria die vastgesteld zijn door de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken.

Eventueel kan een hulpverleningsorganisatie het eerste contact leggen. Eén van onze consulenten maakt een afspraak met de aanvrager voor een gesprek. In dit gesprek nemen we de financiële situatie van de aanvrager door.

Deze gesprekken worden ingepland op dinsdagmorgen tussen 9:00 en 12:00 uur. Uiteraard behandelen we alle gegevens met de grootst mogelijke zorg; we verstrekken ze ook niet aan derden.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Lees meer op onze pagina met veelgestelde vragen. Kun je geen antwoord op jouw vraag vinden? Neem dan gerust contact op.