Tijdelijke hulp

Voedselbank Deventer zorgt voor voedselpakketten. Die verstrekken we aan huishoudens en alleenstaanden die – ondanks een systeem van sociale voorzieningen in ons land – in financiële problemen zijn geraakt. Het voedselpakket dient als een tijdelijke noodhulp.

Voedselbanken proberen elke week zoveel mogelijk gezond voedsel te verstrekken. We zijn echter wel afhankelijk van wat we gedoneerd krijgen. Daarom zal een voedselpakket per week en per voedselbank verschillen qua samenstelling en aantal producten.

Het zal je niet zijn ontgaan dat het leven duurder is geworden. Door bijv. hoge energielasten en duurdere boodschappen kunnen veel mensen niet meer rondkomen. De Voedselbank heeft de toelatingsnormen verruimd, waardoor je makkelijker hulp kunt krijgen in de vorm van een voedselpakket.

Aanvragen?

Denk je voor een voedselpakket in aanmerking te komen, neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Heb je moeite de eindjes aan elkaar te knopen? Informeer bij de Voedselbank of je in aanmerking komt voor een voedselpakket.

Aanmelden kan op verschillende manieren:

  • Via deze website
  • Loop binnen op vrijdagochtend tussen 9 en 11 uur
  • Bel ons op dinsdag, donderdag of vrijdagochtend tussen 9 en 12 op tel. 0570 – 625 422   (keuze 1)

 

We helpen je zo snel mogelijk en nemen na je aanmelding direct contact op zodat je gelijk weet waar je aan toe bent.

Voedselpakketten zijn gratis.

VIA DE WEBSITE

Kom ik in aanmerking?

Om vast te stellen wie in aanmerking komt voor een periodiek voedselpakket, hanteert Voedselbank Deventer criteria die vastgesteld zijn door de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken.

Eventueel kan een hulpverleningsorganisatie het eerste contact leggen. Eén van onze consulenten maakt een afspraak met de aanvrager voor een gesprek. In dit gesprek nemen we de financiële situatie van de aanvrager door.

Deze gesprekken worden ingepland op dinsdagmorgen tussen 9:00 en 12:00 uur. Uiteraard behandelen we alle gegevens met de grootst mogelijke zorg; we verstrekken ze ook niet aan derden.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Lees meer op onze pagina met veelgestelde vragen.
Kun je geen antwoord op jouw vraag vinden? Neem dan gerust contact op.