Regionaal Distributiecentrum (RDC)

Vanuit Deventer vervullen wij ook de functie van Regionaal Distributiecentrum voor Salland en Twente. In totaal zijn er in Nederland tien distributiecentra. Vanuit deze RDC’s verdelen we grote partijen voedsel, centraal ingezameld door Voedselbanken Nederland, over de voedselbanken in de regio. In Deventer komen dagelijkse grote partijen voedsel binnen. Dit voedsel -houdbaar, koelvers en diepvries- slaan we tijdelijk op om het vervolgens te verdelen over 12 voedselbanken in Salland en Twente.

Het transport van voedsel naar ons distributiecentrum wordt in sommige gevallen gratis verzorgd door de leverancier. In andere gevallen laten wij het voedsel ophalen door een transportbedrijf. Ook dit wordt gedeeltelijk gratis gedaan. Om al het voedsel op te slaan hebben wij in Deventer aan de Harderwijkerstraat de beschikking over een grote opslagloods, een koel- en vriesruimte, een heftruck, enkele palletwagens en een elektrische palletstapelaar. Een aantal van onze vrijwilligers beschikt over een heftruckcertificaat.

Voor ons RDC zijn ruim 30 vrijwilligers aan het werk: zowel in de loods als op kantoor zorgen zij samen voor het dagelijkse reilen en zeilen. Van maandag tot en met vrijdag, van 8:00 tot 16:30 uur zijn er mensen aan het werk om de ontvangst, opslag, voorraadadministratie, verdeling en uitslag in goede banen te leiden. Kortom, een hele organisatie!

Voor vragen zijn onze RDC-collega’s op werkdagen telefonisch bereikbaar op 0570 625 422 (keuze 4).