Veel gestelde vragen

Is het voedsel dat in de pakketten zit niet over de uiterste houdbaarheidsdatum en/of is het nog wel te eten?

Wij houden ons beslist aan de regels en al het voedsel dat via de voedselbank verdeeld wordt voldoet aan de wettelijke kwaliteitscriteria, dus ook aan de houdbaarheidscriteria zoals de leverancier aan ons heeft doorgegeven en/of de Voedsel en Warenautoriteit ons voorschrijft. Sommige producten zijn ook na de THT-datum nog absoluut veilig en mogen we dan ook nog uitgeven. Meer informatie vindt u op:

VOEDSEL KWALITEIT

Hoe lang krijg ik het voedselpakket?

Zodra uw aanvraag door de Voedselbank is toegekend, heeft uw huishouden recht op een voedselpakket voor een periode van maximaal 6 maanden. Indien nodig, kan deze periode verlengd worden na een her-beoordeling van de aanvraag door de Voedselbank.  Uw financiële situatie wordt dan opnieuw bekeken.

Wanneer en waar worden de pakketten uitgedeeld?

De voedselpakketten worden op drie momenten in de week uitgedeeld, t.w. :

 

Donderdag van 13:00 tot 15:00 uur
1 persoons – 13.00 – 14.00 uur 

2 en meer persoons – 14.00. 15.00 uur 

Vrijdag van 12:15 tot 14.30 uur
1 persoons – 12:15 – 13:00 uur

2 en meer  persoons – 13:00 – 14:30 uur

Vrijdag van 17.00 – 18.30 uur

Geen verdeling in omvang huishoudens)

 

Waar:
Harderwijkerstraat 15
7418 BA Deventer

OPHAAL PUNT

Waar moet ik het voedselpakket ophalen?

Komt u in aanmerking voor een voedselpakket, dan kunt u uw pakket wekelijks afhalen bij het ophaalpunt. Als u uw voedselpakket komt afhalen moet u zich legitimeren met het pasje dat u bij de eerste keer van ons krijgt. Vier weken voor uw laatste voedselpakket krijgt u bij het ophalen een seintje om een eventuele verlenging aan te vragen.

OPHAAL PUNT

Ik kan een keer het pakket niet komen halen; wat moet ik doen?

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om uw pakket op te halen dient u dit bij ons te melden vóór donderdag in de week van de uitgifte per e-mail : [email protected] (dit adres staat ook op de Voedselbankpas) 

Als u  twee  keer het pakket niet heeft opgehaald en dat ook niet vooraf hebt gemeld, dan wordt u voor een periode van twee maanden geschorst voor de pakketuitgifte.

Kan de voedselbank ook helpen met schulden?

Nee, daar zijn andere organisaties voor. Wel kan de voedselbank Deventer als verwijzer optreden naar schuldhulporganisaties.

Hoe garandeert de voedselbank mijn privacy?

Voedselbank Deventer heeft uw  privacy hoog in het vaandel en volgt de regels van de AVG.

Welke instanties verrichten de intake?

In Deventer en omstreken komen vele instanties in contact met onze doelgroep. Indien hulpverleners het vermoeden hebben dat hun klant in aanmerking zou kunnen komen voor ondersteunig door De Voedselbank kunnen zij contant met ons opnemen [email protected]

AANVRAGEN