Veel gestelde vragen

Is het voedsel dat in de pakketten zit niet over de uiterste houdbaarheidsdatum en/of is het nog wel te eten?

Wij houden ons beslist aan de regels en al het voedsel dat via de voedselbank verdeeld wordt voldoet aan de wettelijke kwaliteitscriteria, dus ook aan de houdbaarheidscriteria zoals de leverancier aan ons heeft doorgegeven en/of de Voedsel en Warenautoriteit ons voorschrijft.

VOEDSEL KWALITEIT

Hoe lang krijg ik het voedselpakket?

Zodra uw voedselpakketaanvraag door de Voedselbank is toegekend, heeft uw huishouden maximaal 3 maanden een voedselpakket. Indien nodig, kunt in aanmerking komen voor verlenging van voedselhulp. Dit kan alleen door een verlenging bij uw doorverwijzende instantie aan te vragen.

Uw financiële situatie wordt dan opnieuw bekeken.

Wanneer en waar worden de pakketten uitgedeeld?

Waar
Harderwijkerstraat 21
7418 BA Deventer

Wanneer
vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur

OPHAAL PUNT

Waar moet ik het voedselpakket ophalen?

Komt u in aanmerking voor een voedselpakket, dan kunt u uw pakket wekelijks afhalen bij het uitgiftepunt. Als u uw voedselpakket komt afhalen moet u zich legitimeren met het pasje dat u van ons krijgt als u uw pakket komt ophalen. Vier weken voor uw laatste voedselpakket krijgt u bij het ophalen een seintje om een eventuele verlenging aan te vragen.

OPHAAL PUNT

Ik kan een keer het pakket niet komen halen; wat moet ik doen?

U kunt dit uiterlijk de voorafgaande maandag tot 17:00 uur melden. Dit kan per e-mail klantcontact@voedselbankdeventer.nl

Als twee keer het pakket niet opgehaald en dat ook niet vooraf hebt gemeld, dan wordt u minimaal vier weken van pakketuitgifte uitgesloten.

Kan de voedselbank ook helpen met schulden?

Nee, daar zijn andere organisaties voor. Wel kan de voedselbank Deventer als verwijzer optreden naar schuldhulporganisaties.

Hoe garandeert de voedselbank de privacy?

De voedselbank houdt niét de inkomensgegevens bij van mensen. Dat doen de instanties die de intakeprocedure verzorgen. Voor de zorgvuldige behandeling van naam- en adresgegevens heeft de Voedselbank de privacy hoog in het vaandel.

Welke instanties verrichten de intake?

In Deventer en omstreken komen vele instanties in contact met onze doelgroep. Indien hulpverleners het vermoeden hebben dat hun klant in aanmerking zou kunnen komen voor ondersteunig door De Voedselbank kunnen zij contant met ons opnemen aanvraag@voedselbankdeventer.nl

AANVRAGEN