Een oude wens van Voedselbank Deventer is vervuld. De wens was het verstrekken van verse groente. Een moeilijk te vervullen wens omdat de voedselbank alleen gedoneerde producten aan hun klanten geeft. Immers groente is een product dat meteen aan klanten wordt verkocht en kort houdbaar is.

In het voorjaar van 2018 hebben 5 mensen uit Lettele met medewerking van de RK-parochie daar een oplossing voor gevonden. De parochie stelde een volkstuin en een budget voor de aanschaf van zaad en pootgoed beschikbaar en Frans Brinkhof was de contactpersoon, de tuinders Ben Bouwmeester, Willie Jansen en Ben Verwoolde maakten de tuin klaar en verbouwden de groente en Freerk Hoeksema zorgde voor het contact met de voedselbank en het transport van de groente naar de voedselbank. Het is een praktisch en slagvaardig team.

Het resultaat mag er zijn. In 2018 en 2019 heeft de Voedselbank Deventer wekelijks verse groente kunnen verstrekken. Gemiddeld 10 kratten per week verdeeld over ruim 20 groentesoorten.

De voorbereidingen voor het seizoen 2020 zijn weer gestart en in het voorjaar wordt de eerste groente weer geleverd. Het team heeft ook een wens. In de loop van 2019 is Ben Verwoolde gestopt. Het team zoekt nu enkele vrijwilligers die regelmatig kunnen helpen bij “groentetuinwerk”. De inzet bij onderhoud en oogsten willen we met elkaar afspreken. Lijkt het je wat of ken je iemand die geïnteresseerd is? Laat het ons weten en neem svp contact op met Freerk. Hij is te bereiken op 06-22413233 en [email protected] .