Boeren en tuinders van LTO Noord regio Salland delen duizenden appels, aardappelen en ook eieren uit aan zorgcentra en voedselbanken in Overijssel.
De producten die met trekkers gebracht werden bij het distributiecentrum in Deventer, zijn voor de voedselbanken van Hellendoorn, Raalte en Deventer.

Dutch Food Week

Boeren en tuinders deelden op dinsdag 13 oktober tijdens de Dutch Food Week ruim 40.000 appels maar ook aardappels en eieren uit bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, scholen en voedselbanken in hun eigen regio.
LTO Noord, belangenvereniging van boeren en tuinders en initiatiefnemer van de uitdeelactie, wil Nederlanders de waarde van onze boeren en tuinders laten zien en proeven. Want juist nu is gezond en betaalbaar voedsel belangrijk voor ons allemaal.

Ben Haarman, regiovoorzitter LTO Noord regio Oost: “We verbinden zo op een positieve manier de agrarische sector met burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap betekent. Juist ouderen, zieken of hulpbehoevenden hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wilden we iets positiefs voor hen doen.” Lekker en gezond voor ons allemaal!

De voedselbanken van Hellendoorn, Raalte en Deventer zijn ontzettend blij met deze geste.

LTO, heel erg bedankt namens de genoemde voedselbanken.