Eerstejaars studenten van de opleiding Retail management kregen als opdracht: “ Ga in een groep van 8 studenten in 2 weken tijd minimaal € 750,- ophalen voor een goed doel”.

Eén van die groepen koos voor voedselbank Deventer. Twee studenten uit de groep kwamen uit Twello en brachten een bezoek aan een van de vrijwilligers van Voedselbank Deventer (VBD), ook uit Twello. Lekker dichtbij huis toch.  De jonge mannen vroegen informatie over het reilen en  zeilen binnen de voedselbank.

Actie ideeën

De heren vroegen om ideeën hoe hun actie gestalte te geven. Geen crowdfunding, dat mocht niet. Al pratende kwamen we op Go Ahead Eagles. Shirts of een voetbal met handtekeningen van de spelers veilen, was een van de ideeën. Een ander idee om met de voedselbank-bank in Deventer te gaan staan en geld op te halen, strandde omdat daar een vergunning voor nodig is. Dat ging niet lukken binnen de gestelde termijn van twee weken. Maar de heren waren creatief genoeg en niet voor één gat te vangen

Mooi resultaat

Door allerlei klusjes te doen en het veilen van de Go Ahead Eagles bal hebben de mannen een bedrag van € 862,00 bij elkaar gebracht.
Super gedaan mannen! Een van onze vrijwilligers mocht het bedrag in ontvangst nemen.
Daarna nog een rondleiding in de voedselbank.