Zeg je de afkorting GAE, dan zeg je Go Ahead Eagles. Maar tussen 4 en 14 december staat GAE voor Geef Aan Elkaar. Onder die noemer zetten Go Ahead Eagles en verschillende supportersgeledingen (Business Club, Juweeltjus, Kippenhok, Sfeerteam ADHD & Supportersvereniging) zich in voor mensen uit de regio die in de decembermaand een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

“Het opgehaalde bedrag dient eigenlijk twee doelen”, aldus Jan Willem van Dop. “Van het geld worden speciale horeca-bonnen ingekocht, die als extraatje meegaan voor onder meer de mensen die een beroep moeten doen op de Voedselbank. Door de coronacrisis is dat aantal helaas flink gegroeid. Samen kunnen we ze in de decembermaand een smakelijk steuntje in de rug geven. Tegelijkertijd ondersteunen we met deze actie de horeca van Deventer en omstreken.”

 

Doe mee en lever je DE-punten in!

Alle producten van Douwe Egberts hebben een waardezegel op de verpakking met daarop een puntenaantal. Op grotere verpakkingen zitten meer punten dan op bijvoorbeeld een klein doosje thee. Maar alle waardezegels tellen mee: alle ingezamelde punten worden bij elkaar opgeteld en bij DE ingewisseld voor koffie. Vorig jaar hadden we maar liefst een opbrengst van ruim 1000 pakken koffie! Daar hebben we onze klanten erg blij mee kunnen maken.

 

Inmiddels heeft Munda Bouwmeester van Voedselbank Deventer een cheque ontvangen uit handen van Bart Voortman van maar liefst € 7.500,00. Peter Brouwer had ook nog iets in petto: namens Binnenstad Deventer kreeg de voedselbank een cheque van € 750,00. Daar er nog een veiling loopt, wordt ingeschat dat het uiteindelijke bedrag in totaal rond de € 8.500,00 zal bedragen! De mensen van Voorstad-centrum doneerden nog eens 200 GAE-sjaals!

Iedereen heel hartelijk bedankt voor de mooie actie.

We zijn er heel blij mee!