Een nieuwe koelcel, omdat de ‘oude’ koelcontainer (aan ons uitgeleend door de firma Maersk, wat uiteraard zeer werd gewaardeerd) te veel warmte afgaf! In de zomerperiode was werken bij die éxtra verhoogde temperaturen niet te doen… Onze hal was, ook na aanpassing van de ventilatie, niet toegerust voor zo’n grote warmtebron. Bovendien was de instap van de koelcontainer te hoog en dus Arbo-technisch gezien niet ideaal. Tijd dus, voor een nieuwe koelcel! Het plaatsen daarvan was een hele klus. De hal werd op 2 augustus door een aantal vrijwilligers leeggeruimd. Nu begon het wachten op de vrachtwagen die de container van Maersk zou komen ophalen. Door een misverstand kwam de vrachtwagen helaas een dag later. Gelukkig was de firma Hegeman, die de nieuwe koelcel kwam plaatsen, zo vriendelijk om de koelcontainer van Maersk naar buiten te takelen.

Met de nodige precisie is dat gelukt; de hoogte van de hal was te laag om de 5 ton (!!) wegende zeecontainer in één keer op te hijsen en te verplaatsen. Nadat de zeecontainer met wat ‘kunst- en vliegwerk’ toch was verplaatst, kon de vervangende koelcel op zijn plaats worden neergezet.

Op woensdag 3 augustus is hal 15 met een aantal vrijwilligers weer ingericht en na aanpassing van de elektrische installatie kon donderdag de vervangende koelcel in gebruik genomen worden.

Fijn, dat er in de vakantieperiode toch voldoende handen waren om de klus te klaren.
Hartelijk bedankt!

Ook de firma Maersk hartelijke dank voor het uitlenen van de koelcel!