We mochten weer…!
Waar we vorig jaar de AH-voedselinzamelingsactie vanwege de corona-maatregelen hebben overgeslagen, mochten we dit jaar als vrijwilligers van de Voedselbank weer helpen. Er is een landelijke actie opgezet door Albert Heijn en de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. In Deventer/Twello deden in twee weekends (3/4 en 10/11 september) 4 winkels mee. Deze hebben wij als vrijwilligers bemand om AH-klanten te vragen iets extra’s te kopen en dat na de kassa bij ons af te geven.

Dit jaar stond de actie in het teken van ontbijt en kreeg “Op een lege maag kun je niet leren” als slogan mee. Het voorgedrukte boodschappenlijstje bevatte daarom onder andere havermout, pindakaas, crackers, cornflakes en hagelslag. Maar toen de bewuste schappen leeg waren en ook de winkelvoorraad was uitgeput, bedachten de AH-klanten allerlei alternatieve, lang houdbare, zeer welkome producten.

Het was weer een geslaagde actie. We ontvingen gulle giften, soms zelfs een AH-tas of winkelmandje vol! In totaal heeft de actie ons 292 gevulde kratten opgeleverd. Daar zijn we blij mee en uiteraard willen we via deze weg alle AH-klanten die hebben gedoneerd nogmaals heel hartelijk bedanken. Ook bedanken we de vrijwilligers die aan deze actie hebben meegedaan, in zowel de coördinatie, voorbereiding, uitvoering (winkelbezetting maar ook chauffeurs én stand-by helpdesk) als afhandeling!